Vi är fyra tjejer som går första året ekonomiprogrammet på Dragonskolan i Umeå. Detta projekt är ett samarbete mellan ämnena samhällskunskap, juridik och företagsekonomi. Det ska handla om utgifter, inkomster, budget, konsumenträtt, konsumtion mm. Vårt mål är att hjälpa dig till ett rikare studentliv och hur du ska göra när du flyttar hemifrån.

Vi är här för att hjälpa dig till en säkrare ekonomi och bättre framtid. Därför tycker vi att du ska välja just oss eftersom att vi gör det lätt för dig som läsare att hitta det du söker. Vi har pratat med unga som flyttat hemifrån och frågat dem vad som de har saknat under flytten, och även vad de behöver hjälp med för att kunna leva deras vardagliga liv. Om du vill ha tips om hur du behåller din strukturella ekonomi så kan du gå till menyn ”tips & råd”, där kan du hitta tips som nästan ingen av våra konkurrenter erbjuder. 

Vi har tänkt att göra en fin och strukturell design på vår logotype, vilket gör det lätt för våra kunder att komma ihåg oss. Det är även väldigt viktigt för oss att kunderna ska kunna hitta den informationen som de söker, därför kommer vi att jobba väldigt mycket med att underhålla hemsidans utseende och funktion. Om du har fler frågor kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär under fliken ”Kontakta oss”.

Matilda Karlsson

‘’Jag är en utåtriktad, energisk och målinriktad person som gillar att arbeta med ekonomi och därför är jag ansvarig för det ekonomiska på den här webbsidan. Jag kommer med hjälp av Tilde redovisa hur man kan göra olika budgetar, tips och trick för att du ska spara pengar när du flyttar hemifrån. Jag vill att antalet ungdomar som faller in i skuldfällan minskas. Just eftersom detta lätt kan hända när man som ung väljer att ta steget att flytta hemifrån.”

Tilde Höglund Grönlund

“Jag är en kreativ, engagerad och framåt person som älskar att fotografera och designa. Därför har jag tagit på mig rollen som webbdesigner och marknadschef. Mitt mål med denna webbsida är att fortsätta utveckla webbdesignen och att utöka antalet läsare. Jag och min kollega Matilda har huvudansvaret för våra ekonomifrågor. Våra ekonomifrågor finns till för att hjälpa våra läsare med att styra upp dess ekonomi. Min uppgift har även varit att styra upp hjälplistor och budgets, som innehåller information om vad som verkligen behövs när man flyttar hemifrån. Det är väldigt många som inte vet vad som innebär med att flytta hemifrån, och det är därför vi finns här för att erbjuda deras facit.”

 

ELLEN JOHANDAHL   

“Jag är en driven, lyhörd och bestämd person som gärna ser till att saker blir som det ska, därför föll jag naturligt in i rollen att ta hand om sidans juridiska delar. Här på hemsidan så kan ni finna vissa delar om samborätten, konsumenträtten och obeståndsrätten, som jag med min kollega Engla har framställt. Mitt nästa mål med vår webbsida är att fortsätta informera och visa unga vuxna hur otroligt viktigt det är att ha koll på de juridiska delarna när man flyttar hemifrån.”

Engla olskog 

“Jag är en ambitiös, engagerad och nytänkande person med intresse för juridiska frågor. Därför har jag hand om delar av det juridiska som finns med på vår webbsida som jag framställt tillsammans med min kollega Ellen. Jag är även webbsidans kontaktperson. Det passar mig eftersom jag är en person som har koll saker och följer upp det som påbörjats. Jag har hand om webbsidans mail och har även huvudansvaret för vår planering. Mitt mål med denna webbsida är upplysa om hur lätt det kan bli fel om man inte har koll på hur Sveriges lag tillämpas.”